Valg af tapet – guide til opsætning, udvalg og fjernelse

Udvalget af tapet er stort, og der er mange varianter for tapet, som man kan vælge mellem. Der er mange typer såsom fløjlstapet/strukturtapet, folie og tekstil, som væggene kan bestå af, men det perfekte tapet til rummet varierer af person til person. Det store sortiment har måske voldet dig nogle problemer, for hvilket tapet skal du vælge, og hvad vil være bedst egnet til det, som du har i tankerne? Her er der altid hjælp at hente, hvis du har brug for et par tips og gode råd! 

De forskellige varianter af tapet: Hvad indeholder de?

Det første, som du skal gøre for at påbegynde processen, er at vælge hvilken type tapet, som du vil have op og hænge på dit værelse eller i dit hjem. Du kan få tapet i en række forskellige materialer, og derfor er det vigtigt, at du læser etikkerne med omhu, så du er bevidst om, hvilken opsætning og rengøring dit tapet kræver!

  • Præget tapet: Teksturpapir som kan males, har til evne at tildække vægge med fejl og mangler
  • Tekstil tapet
  • Fløjltapet/strukturtapet: Mønstre som har fløjllignende motiver på papir eller vinyl
  • Folietapet: Som regel er det et metallisklignende tapet, som tilføjer lys til rummet, men skal kun anvendes på vægge, der ikke er beskadigede.
  • Bazzill tapet: Vævet af lange stykker af græs
  • Vinyl tapet: Det meste tapet er lavet af vinyl – anvendes primært til badeværelset.

Effekten af mønstrede tapet

Vær opmærksomhed på at valget af dit tapet har en afgørende rolle for, hvordan dit værelse eller hjem vil påvirket. Mønstret tapet har den evne, at de kan afgøre, hvilken effekt dit hjem skal have, eftersom mønstre kan eksempelvis få værelser til at se større, mindre eller bredere ud. En uddybende forklaring kommer her:

Vælger du et tapet, som har vandrette mønstre, vil du opleve, at rummet vil fremstå bredere. I nogle huse gør det sig gældende, at væggene og loftet ikke er helt firkantede, og i disse tilfælde skal man undgå at bruge vandrettede mønstre, da det vil tydeliggøre det. Ønsker du til gengæld, at loftet skal virke højere, vil valget af mønstre med lodrette striber være det perfekte valg, men fravælg dette, hvis det er samme tilfælde som tidligere med mangel på helt firkantede vægge og loft.

Til gengæld vil det bedste valg at droppe tanken om mønstre, der gentagende går tværs over væggene diagonalt, ty til løsningen med bazzill tapet.

Opsætning af tapet

I dag findes der tre forskellige varianter af tapettyper, når det kommer til opsætningen. Fabrikanterne har fokuseret på løsninger, der passer til enhver bruger, som ønsker at give deres rum eller hjem et nyt pust og skift i udseendet. Nogle løsninger vil kræve, at du forbereder dig på forhånd, mens andre er lette at gå til og kræver ingen forberedelsestid.

Der findes en variant, hvor tapetet allerede er belagt med klæbestof og er forberedt for dig. Det kræver bare, at du aktiverer klisteret ved brug af vand. En anden løsning er den selvklæbende form for tapet, som ikke kræver, at du skal aktivere klistret. Det eneste, som du skal gøre, er at fjerne papiret på bagsiden og sætte tapetet op. Endeligt kan du købe tapet, der ikke indeholder klister. Det kræver, at du bruger det tapetklister, som er nødvendigt for opsætningen. I dette tilfælde er tapetet og klisteret købt hver for sig, men klistres sammen, når det skal opsættes.

At fjerne tapet igen

Det er meget let og overskueligt at fjerne tapet, hvis man fortryder eller vil erstatte det med et andet mønster eller motiv. Har du brugt den første variant med det belagte klæbestof eller selvklæbende tapet, vil det tage ingen tid at fjerne det igen. Det kan ske ved, at du river det af. Det er en sværere opgave, hvis du har taget brug af den tredje form for tapet.

Det kræver hverken vand eller andre midler, når du skal rive tapetet af. Start med et hjørne af tapetet og forsøg forsigtigt at nedrive det. Hvis du har revet tapetet af og kan fornemme, at der endnu er et tyndt lag, kan det fjernes ved brug af vand og sæbe.

Skriv kommentar

*

Til top af side

Copyright © 2019 · Sample Child Theme til Genesis Framework · WordPress · Log ind