Træmaling

Træmaling til udendørs brug

Når facaden, stakittet eller terrassen skal males med træolie, er der er en række forholdsregler, man skal tage, inden man begynder at påføre malingen på træet. Kongenafmaling.dk starter med at give dig en god guide til, hvordan du bør gribe træmalingen an:

Mal ikke efter regnvejr: Hvis det har regnet, skal der gerne gå et par dage, inden man begynder at påføre malingen på træet. Hvis træet er vådt, når malingen påføres vil den ikke binde særlig godt fast til træet, og man vil opleve at malingen skaller af og at der opstår revner og sprækker i træet efter kort tid. En tommelfingerregel hedder at man ikke bør male træet, så længe der ligger vandpytter.

Mal ved middagstid: Det lyder måske som et underligt råd, men det giver faktisk meget god meningen. Midt på dagen er det tørt og lunt, hvilket malingen har bedst af. Hvis man bliver for sent færdig, når malingen heller ikke at tørre nok, inden aftenduggen falder.

Mal ikke i bagende sol: Dette råd er for din egen skyld, men faktisk også for træet. Hvis solen bager direkte ned på træet, kan malingen nå at tørre, inden den trænger ordentligt ind i træet. Det betyder at den skaller hurtigere af.

Inden man kan begynde at male, bliver man selvfølgelig nødt til at vælge, hvilken maling man ønsker. En god træmaling er en maling, som er åndbar. Hvis ikke træet kan ånde gennem malingen, er der store chancer for at der dannes revner og sprækker i træet. Det ønsker man hverken på sit terrassegulv eller på stakittet. Derudover er det en god idé at vælge en træmaling med UV-beskyttelse. Den skærmer af mod solens stråler og beskytter træet mod mug og skimmel. En god maling som opfylder alle disse krav er Træolie Aqua fra Flügger. Den fås i flere forskellige farver, men skjuler ikke træet indenunder.

Træmaling til møbler

Mange har nogle gamle møbler stående, som de har været rigtig glade for i mange år, men desværre er nødt til at kassere, fordi de simpelthen ikke er moderne længere. Det er dog råd for, hvis du følger de gode råd, som kongenafmaling.dk har opsat, når det kommer til maling af træmøbler. Ved hjælp af et par gode fiduser, bliver de gamle møbler pludselig til et friskt indslag i stuen eller på badeværelset.

  • Overvej maling i mange farver: Ofte ender møblerne bare med at blive malet hvide, men faktisk er der en lang række andre muligheder for at give møblerne nyt liv. Hos kongenafmaling.dk sælger vi træmaling i mange forskellige slags farver. Husk altid at se farven rigtigt eller bestil en vareprøve. Farven i kataloger og på computerskærme har det med at snyde lidt i forhold til den rigtige farve.
  • Brug en hård maling: Med en hård maling menes der at man skal anvende en maling, som giver møblet en hård og glat overflade. Det er pænere at kigge på, men også mere behageligt at røre ved.
  • Vælg åndbar maling: Hvis meningen er at møblerne skal kunne anvendes udendørs eller i rum med høj luftfugtighed, er det en god ide at købe en træmaling, som træet kan ånde igennem. Hvis ikke træet får lov til at ånde, kan det ende med at der træet rådner og møblet går i stykker inde bag malingen.

En god maling som kan overholde disse tre kriterier er Interior High Finish fra Flügger.

Maling af låger og skabe:

I stedet får at købe et helt nyt og dyrt køkken, kan det puste lidt liv i det gamle køkken, hvis man vælger at få malet sine låger og skabe. Det gøres ved at man afmonterer lågerne og skabene og tager dem med udenfor. Her skal de have en træmaling. Rådene er de samme, som når møblerne skal males. Det er især vigtigt at træmalingen er åndbar, så ikke træet danner sprækker.

Desuden skal man huske at slibe træet ned inden træmalingen påføres. Det sikrer at malingen sætter sig bedre.

På ing.dk kan du læse en (noget kontroversiel) artikel om træ-maling.

I denne video kan du se hvordan man lakerer træ

 

Inspiration til træmaling

Til top af side

Copyright © 2023 · Sample Child Theme til Genesis Framework · WordPress · Log ind