Tapet

Der kan være mange grunde til enten at vælge maling eller tapet når du skal i gang med at lave om i lejligheden eller huset. Hver for sig har de 2 typer en lang række fordele, der kan gøre dem lette at arbejde med. Vil du gerne vide mere om hvorfor du enten skal vælge tapet eller maling, har du muligheden for at læse med her, hvor der vil komme en række gode tips til begge dele.

Hvor finder du varerne henne

Når du gerne vil enten male eller sætte tapet op, vil det ofte være en god idé at starte på nettet med at undersøge priser og muligheder. Der er nemlig i dag mange flere shops end for bare få år siden, der giver dig mulighed for at købe både maling og tapet på nettet til priser, som i sidste ende kan betyde store besparelser. Vælg derfor altid at bruge nettet, før du bare smutter i en fysisk butik – når du i sidste ende kan få det hele leveret til priser, der er lavere end i de fysiske butikker – er det absolut værd at tage med.

Fordele ved tapet

Er der et ønske om at bruge tapet, vil du her kunne læse en række af de fordele, der netop er ved at sætte tapet op og også finde et par gode råd til opsætningen. Det er vigtigt at sætte tapetet op rigtigt første gang, da det ikke umiddelbart er så let at tage ned og sætte op igen, alt efter hvad du vælger af tapet.

Der findes forskellige typer af tapet, og de har hver for sig fordele, der gør at de er attraktive at vælge. Det kan blandt andet være den almindelige form for papirtapet, det kan være filt, der også er en form for tapet og det kan være vinyltapeter, der ofte er et tyndt lag PVC på et lag filt, tekstil eller papir.

Fordele ved tapet af papir

 • Mønstre og farver er trykt direkte på papiret, hvilket gør at det kun skal sættes op, før du er færdig.
 • Det er billigst
 • Der skal bruges få værktøjer for at sætte det op.
 • Du kan finde det i et utal af varianter, der gør, at du kan finde det tapet, som passer til dit behov.

Fordele ved tapet af filt

 • Det er kraftigt tapet, der kan holde til meget.
 • Det kan virke fløjlsagtigt at arbejde med.
 • Nogle af de mange typer filttapeter er aftagelige, så de er lette at udskifte den dag du gerne vil have nyt tapet op.
 • Filttapet er stærkt og smudsafvisende.
 • Nemt at sætte op og tage ned igen.

Fordele ved vinyltapeter

 • Tykkere end både filttapet eller tapet af papir – hvilket gør det meget let at arbejde med.
 • Der skal ikke spartles på samme måde, som ved for eksempel filt, da det er så meget at tykkere, at kravene til spartlingen af væggen, er meget mindre.
 • Det er meget vaskbart, hvilket gør det let at rengøre, så det kan med lethed bruges på badeværelset.
 • Det kan ofte lade sig gøre at tage det ned igen, hvis du finder ud af, at du gerne vil male eller have anden form for tapet op.

Uanset hvad du vælger vil de forskellige former for tapeter altså have deres fordele, så det er op til dig at finde ud af, hvad du har behov, hvad du kan lide og hvordan det skal se ud. Når du har fundet ud af det, kan du begynde at lede efter den rigtige tapet på nettet.

Gode råd – til dig sætter tapet op

Når du sætter tapet op, er der altid nogle gode råd, der kan være værdifulde at følge, dem kan du finde lige her:

 • Vær omhyggelig med forarbejdet, sørg for at væggen er vasket godt af og den er ren og tør, før du sætter gang i opsætningen af tapet.
 • Det er vigtigt at tapetbanerne ikke lapper over hinanden, da det kan give en grim skygge.
 • Det er vigtigt at beregne lidt ekstra tapet i både toppen og bunden, da tapet kryber lidt sammen og i samme moment, er det også vigtigt at tænke over mønstre og skæve baner.
 • Start fra toppen og kør ned af, så får du den pæneste opsætning

Følger du disse råd, når du skal sætte tapet op, vil du være godt på vej til en succesfuld opsætning af tapet.

Tapet kontra maling

Der er stor forskel på at vælge tapet eller maling, når du gerne vil i gang med at give huset eller lejligheden et mere personligt udtryk, så er du i tvivl om hvad dit valg skal være, har du lige haft mulighed for at læse de mange fordele ved tapet og her kan du så finde forskellen på maling kontra tapet.

Når du skal male, skal du ofte have dækket større arealer af, enten med afdækningsplast eller pap, du skal bruge malertape de steder, hvor du ikke ønsker at få malet, når de er er lige op til de arealer, der skal males. Det er dog forholdsvis let at sætte malertape op og det tager heller ikke lang tid at dække af med afdækningsplast. Du kan læse mere om maling her.

Vælger du tapet frem for maling, vil du ofte kunne finde flere mønstre i tapet, hvor du ved malingen skal arbejde mere med at lave mønstre – her findes der dog efterhånden en lang række hjælperedskaber, der kan gøre det spændende at male.

Når du maler, er der ofte mulighed for at blive ramt af malerklatter og få maling udover sig mange steder på kroppen eller tøjet, hvor der ved en tapetsering kan være lidt uheld med tapetklistret – her kan der i begge situationer købes engangsdragter, der giver dig mulighed for at være dækket ind fra top til tå.

Når du vælger maling, er der ofte flere farvemuligheder og glansen kan være anderledes end ved valg af tapet. Du har blandt andet hele Pantones farvepalet at vælge imellem, når du vælger maling frem for tapet.

Uanset hvad du vælger af tapet eller maling, vil du være med til at sætte dit personlige præg på huset eller lejligheden – det er nemlig dig, der bestemmer hvordan det kommer til at se ud – find derfor allerede i dag enten din maling eller tapet lige her.

Inspiration

 

Til top af side

Copyright © 2023 · Sample Child Theme til Genesis Framework · WordPress · Log ind