Spraymaling

Når man siger spraymaling eller maling med sprøjtepistol, er der straks mange, der tænker på graffiti og undergrundsmode. I denne sammenhæng er der dog tale om spraymaling på en lidt anden måde. Kongenafmaling.dk sælger løsninger inden for sprøjtepistoler. Det er en anderledes måde at male på i forhold til at bruge pensler, som langt de fleste stadig vælger at gøre. Nedenunder følger en gennemgang af fordele og ulemper ved at bruge sprøjtepistol frem for bare at bruge penslen

Du kan købe almindelig maling på flugger.dk

Fordele og ulemper ved spraymaling

Der er både fordele og ulemper ved at bruge en sprøjtepistol frem for at bruge den normale pensel. Hos kongenafmaling.dk kan du købe begge dele. Derfor har vi sat os for at undersøge, hvad der er mest gavnligt, når huset, stakittet eller facaden skal have lagt en ny maling. Både sprøjtemaling og pensel dur med langt de fleste forskellige typer af maling, som vi fører hos kongenafmaling.dk.

Vi har testet begge produkter inden for en række forskellige kategorier.

Dybdegående maling:

Her er penslen stadig en sikker vinder. Det tager noget længere tid at male et stort område med penslen, men hvis man vil være helt sikker på at der bliver gået helt ind i overfladens revner og sprækker, skal man tage penslen som det sikre valg. Eksempelvis på et rækværk, hvor brædderne overlapper hinanden, vil det være en fordel at bruge penslen. Her har sprøjtemalingen svært ved at klare alle de små hjørner og kanter. Det må dog siges at sprøjtemalingen klarer opgaven lidt hurtigere, så hvis ikke det er afgørende at malingen bliver helt tæt, kan man alligevel vælge spraymalingen.

Udendørs maling:

Når de professionelle fagfolk skal lave udendørs opgaver af større karakter vælger de altid at bruge spraymaling. I sidste ende går det hurtige, end når store områder skal males med pensler. De steder, hvor der er hjørner og kanter, bliver man dog nødt til at forberede sig på at man skal bruge lidt længere tid, når man skal ind med penslen.

Bedst for træet:

Det er et enormt svært spørgsmål at svare på. Nogle malere siger at det er ligegyldigt, hvilken type maling man vælger, mens andre har klare præferencer. Der er dog en del malere, som mener at malingen ikke får lov til at arbejde sig lige så godt ind i træet, hvis man vælger at påføre malingen ved hjælp af en spraydåse. Hvis malingen ikke bliver arbejdet ind i træet, er chancen for at den begynder at sprække og krakelere noget større. Det pæneste resultat opnås sædvanligvis ved brug af en pensel, men her må man også forberede sig på at det tager noget længere tid.

Maling for begyndere:

I mange år har det først og fremmest været de professionelle håndværkere, som har anvendt spraymaling, når der skulle males store overflader. Det er først de senere år at det også er blevet tilgængeligt for alle andre private kunder. Spørgsmålet er så bare, om kunderne kan finde ud af at styre spraymalingen. Som begynder kan det kun anbefales at købe sprøjter, der er baseret på det såkaldte HVLP-system. Det er ikke så kraftfuldt som mange andre spraysystemer og er noget lettere at styre for en nybegynder. Til sidst skal det også med at det aldrig er en god idé at bruge spraymaling, hvis det er meget blæsende i vejret. Så kan man ikke styre sin sprøjte, og man har malingen ud over det hele.

Samlet oversigt:

Til sidst har kongenafmaling.dk lavet en lille samlet oversigt, som viser, hvilke fordele og ulemper der er ved at bruge en spraymaling frem for den mere almindelige pensel.

Fordele ved spraymaling

  • Det går enormt hurtigt at male en stor overflade, når man allierer sig med en spraymaling. Her kan penslen ikke være med, når det kommer til det samlede tidsforbrug.
  • Man undgår dårlige arbejdsstillinger, når man anvender spraymaling. Her behøver man ikke bøje sig ned for at nå de svære hjørner og kroge.

Ulemper ved spraymaling:

  • Det er vigtigt at lave en grundig afdækning, når man foretager en spraymaling. Malingen kan godt sprøjte en hel del, og hvis man undgå at få malingen på møbler og andre steder rundt om i huset, er det vigtigt at lave en total afdækning. Det kan godt være tidskrævende.
  • Sprøjtepistolen skal renses efter brug. En grundig rengøring er nødvendig, hvis man vil sikre sig at man kan spraymale mere end en gang. Hvis ikke sprøjtepistolen bliver rengjort sætter malingen sig fast og ødelægger pistolen.
På miljøstyrelsens hjemmeside kan du læse tips om spraymaling.

I denne youtube video, kan du se hvordan man spray maler.

Inspiration til spraymaling

Til top af side

Copyright © 2023 · Sample Child Theme til Genesis Framework · WordPress · Log ind