Male træmøbler – Sådan gør du!

Er du ved at være godt træt af nogle møbler, som du har liggende og har et stigende ønske om at skifte dem ud? Eller har du måske nogle møbler stående gemt et sted i garagen eller kælderen, som du er på vej til at smide ud, fordi det bare står og fylder? Mange gange kan man give et gammelt møbel et helt nyt liv og pust ved at give det en makeover! Hvis du er frisk på et nemt og billigt projekt, så giv dine gamle møbler en omgang maling! Gennem en let guide og tilhørende rådgivning kan du få et smukt resultat – helt uden at du skal til ud og købe nye møbler! Der er altså mange penge og spare, samtidigt med at dit projekt kan ende ud i et personligt møbel, som ingen i din omgangskreds har!

Har du nogle træmøbler stående, som du vil male, så læs videre! Enhver nybegynder vil kunne fuldføre dette billige projekt, som ikke tager mere end en weekend at færdiggøre!

Disse redskaber og materialer skal du bruge

  • Slibeklods/svamp med 180 og 220 korn
  • Spartel
  • Pensel med syntetisk børstehår
  • Skumrulle/foam roller
  • Afdækningstape
  • Træfylder

Forberedelse af overfladen før maling

Start med at fjerne alle løse dele af møblet. Har møblet skuffer, hylder eller lignende, skal det tages ud af dit møblement. Hvis du ønsker at fjerne indersiden af dit møbel, vil du være nødsaget til at fjerne bagsiden, hvis det er muligt for at lette processen for dig selv. Er der elementer på emnet, som skal repareres, fikses eller strammes til, så er det nu, som du skal ordne det. Kan du finde noget tørret kit på træmøblet, så tag slibeklodsen med 220 korn frem og slib på de områder.

Hvis møblet tidligere er blevet overfladebehandlet eller har fået en lakering, der har medført en glat overflade, skal du slibe med slibeklodsen med 220 korn og efterfølgende tørre det rent med en klud, som du har gjort lidt fugtig. Hvis du ønsker en ru overflade, skal du slibe med sandkorn, der har 180 og 220 korn.

Dæk de områder på møblet med afdækningstape, som du ikke ønsker at male. Det kan eksempelvis være skufferne, det indre af skabet eller hængsler.

Det kan være nødvendigt at grunde din træoverflade. Det er afhængigt af om karakteren og konditionen af din overflade. Du skal altid vælge at grunde og slibe træet, hvis det er nøgent eller beskadiget og har tidligere været repareret. Hvis du skal i gang med at grunde dit møbel, skal du børste i træåernes retning. Påfør et tyndt lag af grundingen og lad det tørre. Hav en god børste, som kan komme rundt i alle hjørner, så du sikrer det bedste udfald. Efter du har grundet møblet, skal du endnu engang slibe med slibeklodsen med de 220 korn og tørre det af. Hvis der er behov for det, så skal du give dit møbel et yderligere lag af grundingen, så du formår at have en gnidningsløst fundament til din malingsproces.

Til slut i forberedelsesfasen skal du undersøge, hvordan overfladen er. Overfladen skal være glat, og det vil nu være væsentligt at fylde de resterende fejl, hvis de er eksisterende. Slib det blødt, grund det og lad det efterfølgende tørre. Er du tilfreds med overfladen, kan du gå videre til næste del.

Påførelse af maling på træmøblet

Vælg en placering for dit møbel med omhu, hvor der ingen direkte sollys eller store briser er, men sørg for at have tilstrækkelig ventilator så hverken du eller dine omgivelser bliver påvirket af frigivelserne af stoffer fra malingen. Derudover er det vigtigt, at du har bevægelsesfrihed i det område, hvor du skal til at påbegynde dit projekt. For at optimere resultatet af træmøblet vil det være idealt, hvis du støvsugede området for støv og snavs, og efterfølgende venter du en lille stund for at sikre, at luften er ryddet og ikke vil efterlade støv på din nymalede overflade. For en god ordens skyld vil det være en god idé lige at tørre din overflade af. Læs mere her. 

Placer en lampe ved dit møbel, så du kan skabe overblik over de områder på møblet, som du maler. Det vil hjælpe dig med at vurdere, om du har malet overalt, om malingen løber eller drypper. Hvad angår brugen af penslerne, er de følgende råd, som er værd at følge: Hvis du skal male med latex maling, skal du bruge den syntetiske pensel, og hvis det er oliemaseret maling, vil det være bedst at bruge en almindelig pensel. Hvis dit møbel har jævne overflader, skal du male med en skumrolle, da du via denne metode vil undgå at dryppe ved kanterne.

Når du er færdig med at male, og du har ladet de første lag tørre, skal du undersøge overfladen for, om der er nogle steder, hvor det enten drypper eller løber. Hvis du opdager nogle områder, hvor det er hændt, og malingen er tørret, skal du slibe de steder forsigtigt. Du kan risikere at beskadige eller ridse møblet, så vær varsom når du gør det! Hvis det er nødvendigt at male en ekstra gang, så gør det. Det flotteste resultat er med en flot overflade og uden tydelige defekter.

Skriv kommentar

*

Til top af side

Copyright © 2019 · Sample Child Theme til Genesis Framework · WordPress · Log ind