Pletmaling – Sådan gør du

Vægge udgør en del af udseendet af et hjem og skal vedligeholdes, så de ikke unødvendigt giver et dårligt indtryk. Det kan nemlig tage en del af charmen, hvis man har flere vægge, der enten er beskadiget af søm, har sprækker eller flere huller. Det ville være ærgerligt, hvis dét skulle stjæle fokus fra ens hjem, så det er nødvendigt opretholde hjemmets ydre, pæne præsentation. Pletmaling skal gøres ordentlig – ellers kan du ligeså godt lade være. For det kan nemlig hurtigt ende med at se grimt ud! 

Udbedringen af skader kan forekomme som en udfordring, og det gælder især, hvis tilfældet er, at du ikke har mere af den oprindelige maling, som væggene består af. Mindre hak kan sandsynligvis dækkes med en dåse af maling, men det kan ikke lade sig gøre med større huller. Her skal man tage andre midler i brug, og det vil være nødvendigt enten at udfylde, slibe eller male områderne.

Mange gange kan man slippe for ”større operationer” af væggene, hvis man læser brugsanvisninger eller diverse guides ordentligt igennem, så hvad end et projekt, man førhen har foretaget sig, er blevet udført grundigt og med korrekthed. Det kan være en i særlig grad være en fordel til fremtidig vedligeholdelse. Det gælder især, hvis du bor til leje og selv skal sørge for, at boligen er pæn og præsentabel, når du overlader det til den nye indflytter.

Sådan gør du

Hvis der er behov for det, skal du starte med at påføre en let fugemasse i smørhullerne eller bulerne. Smør det ind i de områder ved hjælp af en spartel eller malingskraber. Når du smører fugemassen ind i smørhullerne eller buerne, vil det være fint, hvis du efterlader en mindre forhøjning ved områderne, da fugemassen vil synke med tiden, når det tørrer. Slib området med sandpapir med korn 150, indtil det er jævn med væggen.

Nu skal du finde en pensel frem og påføre grundingen – dette er kun nødvendigt, hvis man har fyldt hullerne med fugemassen. Hvis det er muligt, skal du nu male emnerne med den oprindelige maling. Hvis det ikke er, skal du finde den farve, som matcher den originale så meget som muligt, så man ikke kan skelne forskellen.

Brug det malerværktøj som oprindeligt var brugt: Har du før malet med en malerrulle, skal du igen bruge den, og hvis det har været en pensel, så er det den, som du skal have fat i igen. Til slut skal du påføre en lille mængde maling til stedet, og herefter skal du udtynde kanterne ved at starte med på den ydre kant af touch-up området og bevæge dig ind i midten. Når du udtynder, trækker du børsten fra området uden for stedet til det nymalede området for at lave en overgang, hvor du blander det gamle maling med det nye.

Vent på at de tilførte lag tørrer. Hvis der er behov for det, skal du om nødvendigt tilføre området et ekstra lag maling, så du sikrer dig det perfekte resultat. Hvis plettens touch-up område er synlig og er meget iøjefaldende, vil du være nødsaget til at male hele væggen fra hjørne til hjørne og fra loft til gulv.

Skriv kommentar

*

Til top af side

Copyright © 2019 · Sample Child Theme til Genesis Framework · WordPress · Log ind