Malerværktøj

Når man skal male er det ikke kun vigtigt hvilken type maling du køber, men hvad der er lige så vigtigt er det malerværktøj man bruger. Hvis man ikke bruger det rigtige malerværktøj, er det svært at få det ønskede resultat. Her kommer en række gode råd og anbefalinger for at gøre dit malerarbejde lettere. I det følgende kan du derfor læse meget mere om det malerværktøj, der sikrer dig det bedste resultat.

Pensler

Der findes mange forskellige pensler på markedet i alle prislejer. Hvilken pensel du skal vælge kommer helt an på hvad du skal male. Skal du male facaden på huset, eller et hegn, kan man med fordel købe en billigere pensel, der kan smides ud bagefter. Til en facade eller et hegn kan der ligeledes anbefales en flad bred pensel på 100 -120 mm, og gerne med en vinkel på der gør at man undgår en del af de vrid der kommer i håndledet. Hvis man derimod skal male vinduer, er det vigtigt at male med en pensel af god kvalitet, da man så vidt muligt skal undgå at hårene fra penslen falder af. Runde pensler bruges ofte til præcisionsarbejde og er derfor god til vinduer.

Penslers hår består af naturhår og syntetiske hår, enten en blanding af disse eller kun den ene type hår. Syntetiske hår er meget slidstærke, og derfor gode til ru overflader, samt de giver en flot overflade, da de ikke trækker hårene efter sig. Naturhår er derimod gode til at opsuge og holde på malingen, således at man ikke skal dyppe penslen så mange gange, og så drypper den ikke. Derudover er det bløde hår, hvilket giver en flot overflade, men naturhår har det med at knække. Ved at benytte en pensel med en blanding, opnår man fordelene fra begge typer hår.

Anbefaling: Vinkelpensel 1834 med kort skaft fra Flügger

  • Vinkel der giver mindre vrid
  • Syntetiske hår, der er god til al slags maling
  • God til prisen

Malerruller og malerbakker

En malerrulle kan med fordel benyttes til maling af vægge, og større overflader, hvilket gør arbejdet meget hurtigere og lettere. Rullerne kan være lavet af organisk materiale, såsom filt, eller velour, eller syntetisk materiale såsom nylon eller skumgummi. De organiske materialer kan rumme mere maling end de syntetiske. Man skal dog være opmærksom på ikke at trykke for hårdt ved brug af en malerrulle, for at presse maling ud af den, da det giver et ujævnt resultat og kan give luftbobler under malingen. En rulle med 22-30 mm luv er velegnet til almindelig vægmaling, hvor en malerrulle med 5-10 mm luv er velegnet til glatte overflader på møbler og paneler.

Der findes flere forskellige malerbakker med forskellig størrelse og facon. Her handler det om hvilken type man arbejder bedst med, da der ikke er de store forskelle på fordele og ulemper.

Anbefaling: Væg og facaderulle: ekstra gode fibre fra Flügger

  • God universalrulle
  • Flere størrelser
  • Microfibre de giver et flot resultat

Spartling og fugning

Ligesom at en pensel ikke blot er en pensel, gælder det også for spartler, der er udformet til det enkelte formål. En bredspartel benyttes til fuldspartling af vægge, hvor en fugespartel benyttes til pladesamlinger af forskellige slags, og en gummispartler benyttes til buede overflader. Det er derfor vigtig at benytte det rigtige værktøj, der derfor også vil give en bedre resultat. Til fugning er en fugepistol uundværlig, men en fugeping kan også anbefales til at glatte fugemassen.

Anbefaling: Flügger bredspartel 2K

  • Perfekt til fuldspartling
  • God til prisen
  • lavet i Rustfri stål 

Sandpapir

Sandpapir kan være nødvendigt hvis væggen man skal male, er blevet spartlet, eller hvis man blot ønsker at være sikker på at væggen er helt glat inden man maler. Hvis det er møbler man skal male, kan man med fordel først slibe den overfladebehandling af der er på det pågældende møbel. Der er flere alternativer når man skal slibe noget ned, enten ved håndkraft med en slibeklods, eller med en af de mange forskellige slibemaskiner der er på markedet.

Anbefaling: slibeklods til sandpapir 90×170 mm fra Flügger

  • Sandpapiret kan monteres fat på slibeklodsen
  • Nem at arbejde med grundet dens udformning
  • God til de fleste opgaver

Rengøring

Det kan ikke understreges nok, at den rengøring der ligger forud for malerarbejdet, er utrolig vigtig. Det er vigtigt at overfladerne er gjort rene, fri for støv og snavs. Hvis overfladerne ikke er gjort rene, risikerer man at malingen bobler op, eller falder af, og så skal man starte forfra. Hvis væggen tidligere er malet, eller tapetseret, kan det være nødvendigt at fjerne dette med en skraber eller en hård stålspartel, da dette i sidste ende vil give et bedre resultat. Vælg dit malerværktøj med omhu, når du skal til at rengøre.

Anbefaling: Malingsskraber til træ fra Flügger

  • Ergonomisk håndtag
  • Tre Breder på 30, 50 samt 80 mm
  • Udskiftelige klinger

Beskyttelse

Beskyttelse er som ved alt andet gør det selv arbejde også vigtigt ved malerarbejde, dog ikke i så udbredt grad som ved andet arbejde. Overtrækssko, malerdragt og handsker er standard udstyr ved større maler arbejde. Dette gør at man ikke slæber maling igennem hele huset når man er færdig, men at man kan tage det yderste lag af, og derved også undgå at ødelægge sit tøj. Dit malerværktøj kan holde i årevis, hvis du sørger for den rette beskyttelse.

Anbefaling: Overtrækssko fra Flügger

  • Engangssko lige til at smide ud efter endt arbejde
  • God pris
  • Undgå en masse unødigt arbejde.

Tapetværktøj

Hvis der skal sættes tapet op, er det lige så vigtigt med det rette værktøj. Først skal man have fjernet det gamle tapet, hvor man med fordel kan benytte sig af en tapetopbløder, der opløser tapetklisteret, samt en tapetridser, der kradser hul i overfladen. Et tapetlod med snor hjælper med at placere tapetet lodret , og en god stor tapetbørste glatter tapetet ud efter man har sat det op.

Anbefaling: Flügger tapetopbløder

  • Gør tapetet blødt
  • Hurtig virkende effekt
  • Gør arbejdet med tapet meget lettere

Diverse ekstraudstyr

Der er masser af ekstraudstyr der gør livet lettere, ved gør-det-selv arbejde, også for malerarbejde. En afstandsmåler, kan give et præcist areal og rumfangs mål, og kan derudover med fordel benyttes til højdemålinger af blandt andet facader. En kraftig arbejdslampe til når man arbejder sent, og derved ikke er i tvivl om man har malet hele overfladen.  Derudover er en varmeblæser altid god, da det på de kolde vinterdage giver bedre arbejdsbetingelser.

Anbefaling: Laser Afstandsmåler

  • Præcis med +/1 3 mm nøjagtighed
  • Måler i området 0,1 til 30 meter
  • Gør opmåling sjovt og let

Til top af side

Copyright © 2023 · Sample Child Theme til Genesis Framework · WordPress · Log ind