Hvordan maler man træ?

Selvom du måske er vant til at male i dit hjem og har fuldført flere malerprojekter til UG, kan det være et andet scenarie, når det kommer til at male træ. Det er nemlig lidt anderledes og kræver, at du både besidder tålmodighed og tager dig tid til at lære en teknik. Hvis du skal male træ, der er tilknyttet en gammel stand, vil det lette opgave, men er det ikke tilfældet, bør du følge guiden grundigt, så du kan få det bedste resultat og blive en færdighed rigere! I sidste ende afhænger resultatet kun af, hvor umage du vil gøre dig for at fuldføre opgaven til præcision. I de følgende afsnit vil du blive vejledt trinvis, så projektet kan forekomme overkommeligt og problemfrit.

 • Vær kritisk i din forberedelse

Forberedelsen er en stor del af processen, og derfor er det vigtigt, at du tager dig god tid til at forberede det træ, som du skal male senere. Maling vil højest sandsynligvis gøre revner, huller og andre defekter på træet tydeligere, så hvis du har en god grund til at fokusere på forberedelsen, så gør det endeligt. Det er fejlagtigt at tro, at maling vil dække og tilsløre træets grimme sider, hvis det er gældende i din situation. Gør du et godt stykke for at forberede dit træ, vil slutresultatet kun skabe mere tilfredsstillelse.

 • Har træet været malet før og indeholder rester fra malingen, skal du fjerne det. Du kan fjerne malingen på træet ved at skrælle den nuværende maling med en skraber, stålbørste eller spartel så godt, som du kan.
 • Består den nuværende overflade på træet af oliebaseret maling, vil det ikke være nødvendigt at anvende kemiske malingfjerner. Forsøg at skrabe så meget som du kan og brug efterfølgende trinatriumphosphat med det formål at rense ud af det løse maling og skidt, der er på træet. Når du har gjort det, er næste trin at skylle godt efter.
 • I det følgende trin kan det betale sig at være ekstra grundig for at fremme det bedste resultat. Er der store ridser og dybe snit på træet, så dæk disse defekter med en god trækit, og gør det samme hvis der er andet på træet, som trænger til at blive udfyldt.
 • Som det sidste i forberedelsen kan du dække de små, overfladiske ridser med en fugemasse.
 • Hvis du har brugt trækit eller fugemasse, skal du afslibe de områder med fint sandpapir.
 • Behandl træet ordentligt med sandpapir
  Den bedste måde at behandle træet på er ved at gøre det med træets årer og ikke den anden vej rundt.
 • Brug noget grovere sandpapir eller andet materiale for at slibe den gamle maling af, hvis det er tilfældet.
 • Kan du få øje på nogle områder, som indeholder lange og dybe revner, skal de kalfatreres.
 • Inden du påbegynder processen med at male, er det vigtigt, at du tager en dyppe en klud ned i noget vand og tørre rester fra de tidligere processer væk. Hvis der er støv, grus eller andet snavs, skal det væk, for det vil forringe kvaliteten af udseendet, når træet får en omgang maling.
 • Vær grundig med påføringen af maling
  • Find træmalingen og penslerne frem, for nu skal du i gang med at male! Sørg for at malingen og ikke mindst penslerne er af god kvalitet.
  • Det bedste og pæneste resultat fås ved at anvende langsomt tørrende træmaling, da det vil efterlade mindre tydelige penselstrøg. Når du skal vælge maling, så vær derfor sikker på, at det tager sin tid om at tørre. Det er naturligvis ikke nødvendigt, hvis du har tænkt dig at bruge et tilsætningsstof for at sænke tempoet på dit træmalings tørretid.
  • Mal nu som du plejer. Start med at male fra toppen og bevæg dig længere og længere nedad. Processen skal gerne gentage sig tre til fire gange, hvor du samtidigt ikke lader malingen stå meget længe mellem lagene.
  •  Som sidste hånd på værket skal du nu tage en ubrugt pensel i brug og bevæge dens spidser tværs over malingen, efter du har ventet knap et minut.
 • Gør brug af nogle lange strøg, når du strøger med penslen på træet. Det vil få penselstrøgene til at flade ud, så snart malingen tørrer. Det er den primære årsag til, at den langsomt tørrende maling er vigtig.

Skriv kommentar

*

Til top af side

Copyright © 2019 · Sample Child Theme til Genesis Framework · WordPress · Log ind