Hjælp! Hvordan får jeg vandbaseret maling af tøjet?

Vi har alle oplevet at få maling på tøjet. Vi forsøger så vidt muligt at undgå det, og vi gør os sommetider ret umage for, at det ikke skal ske. Og når man først har gjort meget ud af beskytte sig selv fra malingpletter, så rammer det os jo ikke vel? Det er i hvert fald ønsketanken, men det hænder alligevel!

Sommetider, når man har med vandbaseret maling at gøre, opstår der uheld! Selvom man måske har været i stand til at beskytte ens møbler og tekstiler så godt som muligt, så kan det være noget andet med ens eget tøj! Heldigvis er det ikke helt umuligt at få af igen, selvom det er ærgerligt nu at skulle påbegynde sådan en proces. Det bedste råd er naturligvis, at man skal sørge for at få pletten væk, så snart den er opstået. Kommer den i tørretumbleren, vil det være for sent, og pletten fra det vandbaserede maling vil være permanent, så husk at bekæmpe pletten med det samme!

Mange smider fejlagtigt deres tøj ud, hvis de opdager nogle pletter på det tøj, som de havde på, da de malede, men det er ikke nødvendigt! Pletter er til at fjerne, hvis man ved, hvilken slags maling man brugte, og hvis man følger de rette instruktioner kort tid efter, at pletten har ramt ens tøj.

Sådan fjerner du pletten fra det vandbaserede maling

Du skal starte med at finde en fugtig klud frem, som du ikke vil have noget imod at smide ud efterfølgende og fjerne det eventuelt overskydende maling, der er på det stykke tøj, som er ramt. Skyl efterfølgende pletten med varmt vand, hvor du starter med at skylle tøjstykkets bagside. Herefter skal du lave en opløsning af lige dele af opvaskemiddel og varmt vand. Brug dine fingre eller en anden ren klud til at gnide opløsningen i pletten for at forsøge at fjerne eventuelle rester af maling på tøjet. Det kan være, at det er nødvendigt at gentage proceduren, efter du har skyllet tøjstykket.

Find flappen på tøjstykket, som fungerer som en brugsanvisning for, hvordan det skal vaskes. Når du har læst instrukserne, skal du nu vaske tøjstykket. Hæld det rensemiddel, som du anvendte i vasken, på pletten, før du putter det i vasken for at give tøjstykket en ekstra effekt af pletfjerningen. Når vasken er overstået, skal du undersøge tøjstykket for at se, hvorvidt pletten er fjernet helt eller ej. Hvis det ikke er tilfældet, at pletten er væk fra tøjstykket, skal du gentage processen, indtil der ikke længere er en plet på dit tøj. Du må på ingen måde tørre tøjstykket, før malingpletten er helt væk.

Når pletten endelig er fjernet helt, skal du tørre tøjstykket, som det er angivet i instruksen. Efter tørretumblerens program er overstået, skal du øjeblikkeligt tage dit emne ud af maskinen, så du undgår rynker på klædet. Hvis det alligevel er hændt, at der er kommet rynker på tøjstykket, vil det være en god idé at stryge emnet. Nu er dit tøj så godt som nyt!

Skriv kommentar

*

Til top af side

Copyright © 2019 · Sample Child Theme til Genesis Framework · WordPress · Log ind