Gulvmaling

Gulvmaling er de seneste år blevet mere populært. Både fordi det er enormt moderne, men også fordi der er en lang række praktiske grund ved at give gulvet maling.

Maling af trægulv

Maling, der skal bruges til at male trægulvet, er mere populært end nogensinde. Det skyldes nok først og fremmest at gulvmaling til træet er kommet på mode igen gennem indretningseksperter samt blade og magasiner med fokus på indretning. Ifølge de seneste trends skal gulvet gerne være malet lyst. Det kan enten være i hvide eller grå nuancer. Hos kongenafmaling.dk kan du få maling til trægulvet i flere forskellige varianter. Inden man begynder at male trægulvet, er det vigtigt at forberede sig grundigt. Der er en række nødvendige skridt, man bør tage, inden malingen påføres trægulvet:

  • Hvis trægulvet i forvejen er malet, er det vigtigt at fjerne løstsiddende maling, inden den nye gulvmaling påføres.
  • Inden gulvmalingen lægges på, skal gulvet vaskes med gulvrens og herefter tørre igen.
  • Gulvet skal slibes med sandpapir for at fjerne det øverste af lag af gammelt lakering. Det sikrer at gulvmalingen binder bedre til gulvet.

Når det er gjort, skal malingen påføres. Det er dog bestemt ikke ligegyldigt, hvilken gulvmaling der påføres. Først og fremmest må man vælge, hvilken farve det nye gulv skal males med. Dernæst skal man udvælge malingen på baggrund af dens kvaliteter. Der er visse ting, som man skal være meget opmærksom på, når den nye gulvmaling til trægulvet skal vælges:

  1. Gulvmalingen skal være åndbar. Hvis ikke gulvet kan ånde gennem træet, ses det ofte at der dannes revner og sprækker i gulvet efter en årrække.
  2. Den nye gulvmaling skal kunne tåle hyppig rengøring. Et lyst eller gråt trægulv skal helst holdes rent for at bevare sin beroligende effekt på bedst mulig vis. Det fremgår på emballagen, hvorvidt gulvmalingen kan tåle rengøring.
  3. Køb ikke den billigste maling. Den billigste maling er ofte noget tyndere og af dårligere kvalitet, end de lidt dyrere malinger. Det betyder at gulvet skal have flere lag og at malingen skal skiftes ud oftere. I sidste ende sparer man penge ved ikke at vælge den billigste maling.

En god maling som opfylder alle disse krav, er Fluganyl fra Flügger.

Maling af betongulve

Det kan være en god idé at male betongulvet, hvis man er træt af at se på det gamle og kedelige grå betongulv. Der er dog en række ting, man skal sikre sig, inden man giver sig i kast med at male betongulvet. Først skal gulvet spartles, så ikke der er større revner og huller i betongulvet. Så binder gulvmalingen noget bedre. Derefter skal gulvet støvsuges grundigt og have en gulvvask. Det sikrer et pænere resultat i sidste ende. Til sidst kan gulvet slibes ned for at sikre optimal binding af den nye gulvmaling.

Det er en god idé at bruge en rulle med forlængerskaft, når gulvet skal males, da det sikrer den bedst mulige arbejdsstilling.

Sigmastudio.dk har lavet en brochure med information om maling på fliser og laminat. 

Inspiration til gulvmaling

 

Til top af side

Copyright © 2023 · Sample Child Theme til Genesis Framework · WordPress · Log ind