Få akrylmaling til at tørre hurtigere

Akrylmaling er et af de mest anvendte og populære former for maling. Det anvendes af malere og kunstnere såvel som den helt almene del af befolkningen, der har interesse i at male og udfolde sig kreativt.

Akrylmaling anvendes primært til malerier og keramikprojekter, som fungerer som et dekorativt element i ens hjem. Mange bruger malerier til at give ens hjem noget personlighed, da det ofte kan være meget sigende om de personer, som bor i hjemmet. Det er meget alment, at man har et par malerier på væggene, da de pynter på væggene og kan fuldføre det look, som man nu går efter i ens bolig. Men selvom det er et meget bredtfavnende produkt, tager det sin tid at tørre. Er man i en position, hvor man ikke lige kan vente til, at malingen tørrer af sig selv, fordi det skal gives som gave eller straks skal anvendes, er der flere metoder, man kan benytte sig af for at fremme processen.

Akrylmaling på maleri

Hvis man gerne vil have, at ens maleri, der er baseret på akrylmaling, tørrer hurtigere, kan man tage denne metode i brug: Du skal hænge dit maleri på en magnetisk overflade og placerer det i nærheden af en stikkontakt. Tilsæt maleriet nogle magneter, hvis funktion vil være at sikre, at hjørnerne af maleriet ikke vil krølle opad. Hvis det sker, vil det højst sandsynligvis få akrylmalingen til at krakelere, så derfor er det meget vigtigt, at du bruger magneterne for at undgå sådan et tilfælde! Hvad enten du har en føntørrer eller ventilator, skal du nu tilsætte apparatet strøm og sørge for, at det vender mod dit maleri. Du må ikke være for tæt på maleriet, når du tørrer maleriet ved hjælp af apparatet, så sørg for en afstand på tre til fire centimeter, så du ikke blæser det væk eller kommer for tæt på magneterne.

Anvender du en føntørrer, skal du indstille apparatet til at være på den køligste funktion og bruge det på en lav effekt indstilling. Hvis du bruger en varmere funktion, vil du risikere, at dit maleri bliver overtørret, krakelerer eller i værste fald brænder, så vælg den koldeste temperatur for at fremskynde processen. Bevæg langsomt føntørreren frem og tilbage hen over maleriet for at få det til at tørre. Vær varsom, når du bevæger føntørreren, da magneterne kan beskadige dit apparat, så hold godt øje med at du ikke kommer for tæt på magneterne. Du skal cirka gøre det i fem til 10 minutter.

Vælger du i stedet at bruge en ventilator, skal du også her vælge den laveste indstillingsfunktion og lade den blæse på maleriet i 10 til 15 minutter.

Tidsmæssigt tager metoden med ventilatoren lidt længere tid, end hvis man anvendte føntørreren, men til gengæld er fordelen ved ventilatoren, at du kan lave noget, imens den tørrer, hvorimod ved føntørreren skal du manuelt stå og tørre maleriet ved hjælp af apparatet. Man må opveje fordelene og ulemperne og overveje, hvilke midler man vil tage i brug, og hvor meget det haster. Uanset hvad er det effektive metoder, som er gode, når man straks skal bruge maleriet!

Skriv kommentar

*

Til top af side

Copyright © 2019 · Sample Child Theme til Genesis Framework · WordPress · Log ind