Dyrt eller billigt tapet?

Når du skal i gang med at tapetsere, er der flere ting, der vil være godt at kigge efter og finde ud af, så du sikrer dig at valget af tapet, er det rigtige i forhold til dit behov. Det vil jo være trist for dig at vælge billigt tapet, der ikke kan klare at blive brugt på et badeværelse, eller at købe alt for dyrt tapet til et rum, hvor det billige havde været helt fint.

Billigt tapet

Når du er på udkig efter billig tapet, vil det ofte være papirtapet du finder. Det findes i et utal af mønstre og farver, så du har her alle muligheder for at få det tapet du gerne vil have. Når det er papirtapet du gerne vil have, er der her nogle ting, der er vigtige at være opmærksom på.

På bolius.dk kan du læse 12 gode råd til nyt tapet.

Find ud af hvor meget tapet du skal bruge – her kan det ofte betale sig at købe lidt ekstra, da der ofte vil gå lidt ekstra til under opsætningen. Er det i vådrum du gerne vil bruge billig tapet, er der endnu flere ting du skal være opmærksom på og dem kan du blandt andet læse i punktform herunder.

  • Husk altid at bruge lidt ekstra tapet under opsætningen, så banerne er lidt længere end væggen – da tapet krymper når det tørrer.
  • Start altid oppefra og ned, når du sætter tapet op – det giver den flotteste opsætning.
  • Billig tapet, som papirtapet er, vil ikke være at foretrække i et vådrum, hvor der findes andre bedre muligheder.
  • Det kan nogle gange være mere besværligt at sætte billigt tapet op, da det kan drille under opsætningen.

Billigt tapet kan sagtens være af en fornuftigt kvalitet, så hvis du skal bruge det i et almindeligt værelse, vil det her godt kunne lade sig gøre at bruge tapet af papir.

Vælg mere eksklusivt tapet

Vil du gerne have sat noget bedre tapet op, der ofte vil være lettere at sætte op end det billige tapet, er der også mulighed for det. Der findes filttapet og vinyltapeter, hvor det kan lade sig gøre at tage dem ned, hvis du på et tidspunkt har brug for det,  for hurtigt at sætte nyt op. Der er flere fordele ved at vælge mere eksklusivt tapet – se dem lige her.

  • Filttapet er stærkt og smudsafvisende, hvilket er med til at gøre rengøringen lettere.
  • Filttapet er nemt at sætte op og tage ned igen, så du har mulighed for hurtigt at skifte det ud, hvis du gerne vil have nyt tapet op.
  • Vinyltapet kan vaskes af, og derfor ideelt at bruge i et vådrum.
  • Vinyltapet gør det lettere for dig at spartle væggen ud, da det er tykkere, så du behøves ikke være så præcis, når du skal spartle.
  • Det er let at tage op og ned igen.
  • Tapet af enten filt eller vinyl er lettere at arbejde med og det er let at mærke kvalitetsforskellen fra tapet af papir.

Der er fordele og ulemper ved begge typer af tapeter, så valget er dit. Find ud af hvad dit behov er for tapet, og find det så på nettet – for det er her, du finder de skarpeste priser på tapet.

Jeg har lavet en guide til hvordan du fjerner gammelt tapet her.

Til top af side

Copyright © 2023 · Sample Child Theme til Genesis Framework · WordPress · Log ind